Vlašské ořechy BIO

Kód: 2460-3-962
Neohodnoceno
Značka: Vitalvibe
379 Kč
skladem u dodavatele
Můžeme doručit do:
20.1.2022

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vychutnejte si vlašské ořechy v té nejlepší BIO a RAW kvalitě, která je u nás vůbec možná! Díky pěstování ekologickými postupy a šetrnému způsobu zpracování máte jistotu, že naše vlašské ořechy neobsahují žádné rizikové látky. 

Nechte se pozitivně překvapit velkými skořápkovými plody, které si zachovávají svou typicky lahodnou chuť, vůni a nutriční bohatství. Pravidelnou konzumací vlašských oříšků podpoříte svoje zdraví, vitalitu a krásu.

Vlašské ořechy jsou skořápkovými plody ořešáku královského (Juglans regia), který roste téměř po celém světě. Tento majestátný strom dorůstá výšky až 20 metrů a může se dožít i stovky let. Plodem je nepravá peckovice s lahodným jádrem příjemné nahořklé chuti, které v sobě ukrývá opravdové bohatství pro naše zdraví. Proto se ořechy hojně využívaly v tradičním lidovém léčitelství.


 

V čem jsou vlašské ořechy skvělé?

Ořechy jsou velmi nutričně bohaté. Obsahují množství zdravých tuků, vitamínů, minerálů a vlákniny. Proto jsou oblíbené nejen u sportovců. Hodí se perfektně také pro každodenní doplnění proteinů (zejména pro lidi na rostlinné stravě) a zdraví prospěšných látek. 

Vlašské ořechy jsou významným zdrojem vitamínů B1 a B6 a omega-3 mastných kyselin. Svým tvarem vlašský ořech připomíná mozek. To napovídá o jeho pozitivních účincích – tradičně se využívá na podporu kognitivních funkcí. Mimo to se říká, že oříšky prospívají dobré náladě a jejich pravidelná konzumace svědčí udržení zdraví kardiovaskulární soustavy.

Jsou také přírodní zásobárnou vitamínu E. Dále ořechy obsahují minerály, jako je hořčík, měď a zinek, které jsou důležité pro zdraví celého organismu. 

V porovnání s ostatními ořechy mají vlašské ořechy nízký obsah sacharidů (přibližně 7 g/100 g). Jsou proto vhodnou pochoutkou pro diabetiky i lidi držící dietu. 

Proč dát přednost BIO ořechům?

Možná se také ptáte, v čem jsou BIO sušené plody lepší než ty konvenční. Než si dáte obecně doporučovanou „hrst ořechů denně“, určitě stojí za to dozvědět se o tomto tématu víc. 

Prakticky všechny ořechy mají vysoký obsah tuků. A kvůli tomu velmi snadno vstřebávají agrochemikálie, jejichž kumulace má ekologické dopady i výrazný vliv na náš organismus. Existuje totiž spousta pesticidů a fungicidů, které jsou aplikovány na ořechy poté, co jsou sklizeny ze stromů. 

Například těkavý methylbromid, který se používá na kontrolu populací hmyzích škůdců a hlodavců při skladování, se uvolňuje do atmosféry a poškozuje ozonovou vrstvu. Protože je považován za nebezpečnou chemickou látku, jeho používání bylo v některých zemích dokonce zakázáno.

Běžné kešu bývaly ošetřeny endosulfanem, který se hromadí v životním prostředí a poškozuje hormonální systém veškerých živočichů, kteří ho zkonzumují. 

Biopotraviny patří mezi potraviny s největší možnou zárukou bezpečí. Množství rizikových látek v biopotravinách z EU je zanedbatelné nebo žádné. To platí obzvláště pro ořechy, kde byl zjištěn velký rozptyl v hodnotách zbytkových pesticidů mezi konvenčními a těmi, které jsou bio. [1]

BIO kvalita je důležitá obzvláště u mandlí a vlašských ořechů. Díky tomu, že mají opravdu vysoký obsah tuků, snadno absorbují škodlivé látky z prostředí. 

Vyplatí se tedy dávat přednost bio ořechům, a to nejen z hlediska ekologie, ale zejména kvůli vašemu dlouhodobému zdraví. 

____________________

Použité zdroje:

[1] https://www.magazinzdravi.cz/eu-temer-zadna-kontaminace-biopotravin-pesticidy
 

Odkud naše vlašské ořechy pochází?

Vlašské ořechy BIO jsou pěstovány ve východní části Evropy, kde jsou ty nejlepší klimatické podmínky pro produkci vysoce kvalitních odrůd. Díky metodám ekologického zemědělství a zpracování šetrnými postupy si zachovávají své výživové bohatství v plné šlále.
 

Použití

Využití vlašských ořechů v kuchyni je opravdu rozmanité:

  • Jsou vhodné celé i rozemleté do zmrzlin, kaší, ovocných a ořechových směsí, salátů a müsli. 
  • Lze z nich vyrobit i ořechové mléko nebo máslo. 
  • Výborné jsou ke konzumaci také samotné.
  • Dochází vám inspirace, jak dochutit pokrmy? Sáhněte vlašských oříšcích. Hodí se vcelku nebo nasekané jako přídavek do sladkých i slaných jídel.

Náš tip: Pokud u oříšků chcete zvýšit stravitelnost a biologickou dostupnost, doporučujeme je na 8 hodin namočit do vody. Změknou a lépe se kousají i tráví. Více o aktivaci plodů se dozvíte v tomto našem videu.

Další informace

Doporučené dávkování:

10–30 gramů (malá hrst) denně

Kontraindikace: Při problémech se žlučníkem (mohou vyvolat záchvat).

Složení: 

100 % vlašské ořechy BIO. 
 

Nutriční hodnoty 100 g
Energie 2872 kJ/ 687 kcal
Tuky 65 g
z toho nasycené mastné kyseliny 6 g
Sacharidy 7 g
z toho cukry 3 g
Vláknina 7 g
Bílkoviny 15 g
Sůl** 0,01 g
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.

 

Skladování:

Uchovávejte na tmavém, suchém a chladném místě (max. 10°C). Ořechy přirozeně obsahují hodně tuků, při vyšších teplotách mohou být náchylné k žluknutí. 

Obal po použití vždy dobře uzavřete.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné