Nutripa Acerola + Astaxanthin Lyokapsle
Kód: 9-9-65Detailní popis produktu
Nutripa Acerola + Astaxanthin Lyokapsle je forma „denzní“ husté liposupenze. Jedná se o velkou koncentraci tukových sférických kapiček - sferozomů tvořených lecitinem. Suspenze bohatá na sferozomy umožňuje vstřebat vitaminy i prostou difuzí přes střevní stěnu. Astaxanthin je karotenoid, který má dle odborných vědeckých studií celou řadu pozitivních účinků na lidský organismus.
Nutripa Lyokapsle s Bio Acerolou a přírodním Astaxanthinem ve formě kapslí:
- zajišťují lepší transport vitamínu C do organismu přes střevní stěnu
- Acerola obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, E a zdraví prospěšné látky jako např. draslík, hořčík, zinek, vápník, železo, měď, fosfor, glukózu, fruktózu, sacharózu a bioflavonoidy. V porovnání s pomerančem mají zralé plody Aceroly až 30krát více vitamínu C.
- 80 mg Vitaminu C v jedné kapsli, tj. 100% doporučené denní dávky
- Obsahují standardizovaný extrakt z BIO Aceroly sušené mrazem (lyofilizováno)
- Obsahují český přírodní BIO Astaxanthin 4mg v jedné kapsli
- Obsahuje nealergenní NON-GMO lecitin (DE)
- Piperin - extrakt z černého pepře napomáhá lepšímu vstřebávání vitaminů a minerálů
- Vegetariánské HPMC kapsle
- Lyofilzováno - sušeno mrazem
- Bez konzervantů, barviv, soji, cukru, plnidel a dalších zbytečností
- Vhodné pro vegetariány a vegany
- Vyrobeno v ČR
Vitamin C se do organismu vstřebává speciálním systémem aktivních přenašečů. A právě kapacita těchto přenašečů je omezená v čase a celkové podávané dávce. Čím vyšší jednorázová dávka, tím menší dostupnost pro organismus. Co dělat v případech, kdy potřebujeme do organismu dostat násobky běžné dávky z důvodů onemocnění nebo jiné zátěže, např. sport nebo stres?
Jednou z nových možností je právě forma „denzní“ liposupenze vitaminu C. Liposuspenze obsahuje vysokou koncentraci tukových sférických kapiček - sferozomů tvořených lecitinem. Vstřebatelnost je velmi vysoká na rozdíl od běžných forem vitaminů. Některé zdroje uvádí vstřebatelnost vyšší než 85% na rozdíl od běžného vitaminu C, kde je vstřebatelnost pod 10%.
Astaxanthin je nejsilnější známý antioxidant. Má významné protizánětlivé účinky. Většina obtíží v těle je způsobena právě oxidačním stresem (volnými radikály) nebo chronickým zánětem. Astaxanthin se řadí do skupiny karotenoidů. Je obsažen, v mase krevet, humrů a divokých lososů, kterým dodává charakteristické zbarvení. Vědci se domnívají, že právě astaxanthin dodává lososům sílu a vytrvalost při zdolávání řek a vodopádů. Bezkonkurenčně nejkoncentrovanějším zdrojem jsou však sladkovodní řasy. V našem produktu je použit Astaxanthin z řasy Haematococcus pluvialis z produkce české firmy Algamo s.r.o.
Účinky Astaxanthinu na organismus:
Užívání již 4 mg astaxanthinu denně vede ke snížení rizika celé řady civilizačních onemocnění.
Imunita - Astaxanthin dle výzkumů podporuje tvorbu imunoglobulinu a proliferaci (tj. rychlé množení) širokého spektra imunitních buněk. Může tak posilovat imunitu, a chránit nás před nemocemi a jinými škodlivými vlivy.
Protizánětlivé účinky – provedené studie poukazují také na protizánětlivé účinky. Dokáže tlumit tvorbu sloučenin, které stojí za vznikem zánětů a snižovat CRP (C-reaktivní protein, jehož vysoké hladiny v krvi jsou indikátorem mnoha nemocí. Právě chronické záněty bývají příčinou vzniku celé řady nemocí, jako je právě cukrovka, onemocnění srdce nebo také Alzheimerova choroba.
Srdce a cévy - Dle výsledků studií astaxanthin zmírňuje oxidaci LDL (tzv. „zlého“ cholesterolu), která je jedním z mechanismů, které stojí na počátku kardiovaskulárních onemocnění. Astaxanthin dokáže hladinu LDL cholesterolu a trygliceridů v krvi snížit, hladinu HDL (tzv. „hodný“) cholesterolu naopak zvyšuje.
Mozek - z vědeckých výzkumů plyne, že astaxanthin snadno překonává bariéru mezi krevním oběhem a mozkem, takže dokáže působit přímo na mozkové buňky, chránit je a snížit počet těch, které odumírají. Díky své antioxidanční síle a jedinečné schopnosti působení na buněčné membrány může chránit mozek před poškozením.
Oči - Pravidelné užívání astaxanthinu může zlepšit zrakovou ostrost, schopnost zaostření, chránit před poškozením způsobeným světlem, zmírnit namáhání a únavu očí a rozostřené vidění.
Sportovní výkon - Astaxanthin je oblíbeným doplňkem stravy mezi sportovci. O vlivu astaxanthinu na sportovní výkon bylo provedeno mnoho výzkumů a studií, z nichž vyplývá, že astaxanthin pomáhá zvýšit sílu, vytrvalost, úroveň energie, a naopak snížit únavu. Díky svým protizánětlivým účinkům snižuje právě také zánětlivost způsobenou cvičením, což má příznivý vliv na regeneraci svalů po intenzivní fyzické zátěži. V dalším z výzkumů pak bylo zjištěno, že astaxanthin snižuje tvorbu kyseliny mléčné ve svalech. Kyselina mléčná způsobuje únavu svalů, svalové křeče a pálení svalů během aktivity.
Pleť a pokožka - Na základě provedených výzkumů a publikovaných vědeckých studií bylo zjištěno, že přírodní astaxanthin zlepšuje celkový stav pleti, viditelně redukuje vrásky, zvyšuje elasticitu pokožky, redukuje stařecké skvrnky a zjemňuje strukturu pleti. U žen a mužů se suchou pletí dokáže zvýšit její hydrataci.
Ochrana před UV zářením - Astaxanthin může chránit pokožku před škodlivým UV zářením. Při vnitřním užití 4 mg denně po dobu alespoň 14 dnů se totiž značně prodlouží doba, kterou může člověk strávit na sluníčku bez začervenání kůže. Díky ochraně před UV zářením a svým antioxidačním a protizánětlivým účinkům navíc astaxanthin brání předčasnému stárnutí kůže způsobenému právě UV zářením a chrání buňky před škodlivým oxidačním stresem. Někteří si navíc pochvalují lepší a dlouhotrvající opálení při suplementaci astaxanthinem.
Acerola - Malphigia glabra L. - Tropická třešeň Acerola se po své sklizni suší a zpracovává na jemný prášek obsahující přírodní vitamín C a další zdraví prospěšné látky (vitamíny A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, E, minerály jako např. draslík, hořčík, zinek, vápník, železo, měď, fosfor, glukózu, fruktózu, sacharózu a další nepostradatelné bioflavonoidy) a je tedy jedna z biologicky nejdostupnějších přírodních forem vitaminu C. Brazílie patří k jedním z největších světových výrobců mrazem sušených plodů Aceroly. Ovoce má po sklizni velmi krátkou životnost a právě z tohoto důvodu se lyofilzuje, aby si zachovalo co nejlepší obsah. Plody se sklízejí ještě zelené, protože čím jsou zralejší, tím více vitamínu C se vytrácí. Extrakt z aceroly použitý v našem produktu pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství bez pesticitů a nejsou GMO.
Slunečnicový lecitin - přispívá k normálnímu metabolismu lipidů a homocysteinu a k udržení normální činnosti jater.
Jak užívat Nutripa Lyokapsle s Acerolou a Astaxanthinem?
Jako prevence stačí užívat 1 kapsli denně. V případě onemocnění, nebo zvýšené zátěži užívejte 1 kapsli 2x denně.
Složení 1 kapsle: Liposuspenze Nutripa (Acerola jako Vitamin C 80 mg = 100% RHP*, NON-GMO slunečnicový lecitin, Sušená sladkovodní řasa Haematococcus pluvialis (Astaxanthin 4mg), piperin 4mg (Piper nigrum extrakt), vegetariánská kapsle HPMC.
*RHP referenční hodnota příjmu.
Dávkování: Užívejte denně 1 – 2 kapsle, dostatečně zapít vodou.
Upozornění: Ukládejte mimo dosah dětí! Nepřekračujte doporučenou denní dávku.
Přípravek není určen pro děti, těhotné a kojící ženy Minimální trvanlivost do konce data uvedeného na obalu. Výrobek neslouží jako náhrada pestré stravy. Dbejte na vyváženou stravu a zdravý životní styl. Uchovávejte v suchu, na tmavém místě při teplotě do 25°C.
Distributor: NUTRIPA s.r.o., Praha 5, Česká republika
Vyrobeno v ČR
Postup výroby suspenze využívá kavitační jevy ve vakuu s řízenými podmínkami. Jedná se o zcela nový způsob výroby na vlastním zařízení.
Balení: 60 kapslí
Hmotnost obsahu: 43 g
Trvanlivost: 24 měsíců od data výroby, datum spotřeby uvedeno na obale.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.