Lískové ořechy BIO

Kód: 2462-3-964
Neohodnoceno
Značka: Vitalvibe
369 Kč
skladem u dodavatele
Můžeme doručit do:
2.12.2021

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vychutnejte si lískové ořechy v té nejlepší BIO kvalitě, která je u nás možná! Díky pěstování ekologickými postupy a šetrnému způsobu zpracování máte jistotu, že naše lískové ořechy neobsahují žádné rizikové látky. 

Nechte se pozitivně překvapit velkými skořápkovými plody, které si zachovávají svou typicky lahodnou chuť, vůni a nutriční bohatství. Pravidelnou konzumací lískových oříšků podpoříte svoje zdraví, vitalitu a krásu.

Lískové ořechy jsou lahodnými skořápkovými plody lísky obecné (Corylus avellana), které dozrávají koncem léta. 

Díky vysokému obsahu výživných látek – zejména zdravých tuků, vitamínů a minerálů, vllákniny a bílkovin se hodí pro každodenní doplnění prospěšných látek. V porovnání s jinými ořechy (jako mandle nebo vlašské ořechy) jsou lískové ořechy snadněji stravitelné. 

Naše lískové ořechy BIO jsou zcela přírodní, bez chemického zatížení. Mají přirozeně hnědou slupku, pod kterou se ukrývá množství blahodnárných látek a propůjčuje oříškům jejich specificky lahodnou chuť a vůni.

V čem jsou lískové ořechy skvělé?

Lískové oříšky mají vysokou výživovou hodnotu, a proto jejich pravidelná konzumace svědčí našemu zdraví. Lidová moudrost praví, že oříšky jsou dobré „na nervy“. 

Kromě kvalitních tuků a bílkovin jsou bohaté také na vitamíny A, E, K, které jsou rozpustné v tucích. Dále obsahují i vitamíny B a C. Najdeme v nich dokonce minerály, jako je vápník, hořčík, draslík, sodík, železo, zinek, mangan, selen a měď, které jsou důležité pro zdraví celého organismu. 

A ještě jedna zajímavost z historie

Věděli jste, že lískové větévky byly již od pradávna spojované s magickými účinky? V minulosti totiž sloužily k výrobě čarodějnických hůlek a často se vázaly k zakopaným pokladům, lásce a plodnosti.
 

Proč dát přednost BIO ořechům?

Možná se také ptáte, v čem jsou BIO sušené plody lepší než ty konvenční. Než si dáte obecně doporučovanou „hrst ořechů denně“, určitě stojí za to dozvědět se o tomto tématu víc. 

Prakticky všechny ořechy mají vysoký obsah tuků. A kvůli tomu velmi snadno vstřebávají agrochemikálie, jejichž kumulace má ekologické dopady i výrazný vliv na náš organismus. Existuje totiž spousta pesticidů a fungicidů, které jsou aplikovány na ořechy poté, co jsou sklizeny ze stromů. 

Například těkavý methylbromid, který se používá na kontrolu populací hmyzích škůdců a hlodavců při skladování, se uvolňuje do atmosféry a poškozuje ozonovou vrstvu. Protože je považován za nebezpečnou chemickou látku, jeho používání bylo v některých zemích dokonce zakázáno.

Běžné kešu bývaly ošetřeny endosulfanem, který se hromadí v životním prostředí a poškozuje hormonální systém veškerých živočichů, kteří ho zkonzumují. 

Biopotraviny patří mezi potraviny s největší možnou zárukou bezpečí. Množství rizikových látek v biopotravinách z EU je zanedbatelné nebo žádné. To platí obzvláště pro ořechy, kde byl zjištěn velký rozptyl v hodnotách zbytkových pesticidů mezi konvenčními a těmi, které jsou bio. [1]

BIO kvalita je důležitá obzvláště u mandlí a vlašských ořechů. Díky tomu, že mají opravdu vysoký obsah tuků, snadno absorbují škodlivé látky z prostředí. 

Vyplatí se tedy dávat přednost bio ořechům, a to nejen z hlediska ekologie, ale zejména kvůli vašemu dlouhodobému zdraví. 

______________________

Použité zdroje:

[1] https://www.magazinzdravi.cz/eu-temer-zadna-kontaminace-biopotravin-pesticidy
 

Odkud naše lískové ořechy pochází?

Lískové ořechy BIO jsou pěstovány ve slunném Turecku, kde jsou ideální klimatické podmínky pro produkci nejkvalitnějších odrůd. Díky metodám ekologického zemědělství a zpracování šetrnými postupy si zachovávají své výživové bohatství v plné škále.

 

Použití

Využití lískových ořechů je opravdu široké:

  • Mohou sloužit jako pochoutka jen tak samotné nebo v kombinaci s čerstvým či sušeným ovocem. Často se mixují s jinými ořechy a semínky do kaší nebo superbowls.
  • Skvěle se hodí při pečení cukroví, jsou vynikající například v závinech. Také je můžete přidat do vašeho oblíbeného smoothie či si z nich udělat domácí ořechové mléko a máslo.  
  • Dochází vám inspirace, jak dochutit pokrmy? Sáhněte po lískových ořeších. Hodí se vcelku nebo nasekané jako přídavek do sladkých i slaných jídel.

Náš tip: Pokud chcete lískové ořechy oloupat nebo jen zvýšit jejich stravitelnost a biologickou dostupnost, doporučujeme je přes noc namočit do vody. Více o aktivaci plodů se dozvíte v tomto našem videu.
 

DALŠÍ INFORMACE

Doporučené dávkování:

10–30 gramů (malá hrst) denně

Složení: 

100 % lískový oříšek BIO

Nutriční hodnoty

100 g
Energie 2700 kJ/ 646 kcal
Tuky 61 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4 g
Sacharidy 7 g
z toho cukry 4 g
Vláknina 10 g
Bílkoviny 15 g
Sůl** 0,01 g
   
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.

Skladování:

Uchovávejte na chladném, tmavém a suchém místě (max. 20°C a max. 65% vlhkost vzduchu). Obal po použití vždy dobře uzavřete.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: