Kokosový nektar BIO tmavý
Kód: 2087-3-226Detailní popis produktu
Produkt se nekazí ani po expirační době.
Jantarový sladký nektar z kokosové palmy je skvělým tekutým sladidlem, které výborně chutná a přináší skutečné vlastnosti "zdravého sladidla". Má jemnou máslovou karamelovou chuť, podobnou javorovému sirupu. Má nízký glykemický index a vysokou výživovou hodnotu. Kokosový nektar není míchán s cukrem z cukrové řepy ani nejsou přidána žádná další aditiva.Nektar z kokosové palmy má vysoký obsah minerálů a je přírodním zdrojem vitamínů.
Nektar se zahřívá za vakuových podmínek pro snížení bodu varu kapaliny, která se postupně odpařuje a nektar houstne. Tato metoda zachovává přírodní citrusovou chuť nektaru samotného. Tento nový chuťový profil byl cílem z důvodu prodloužení doby trvanlivosti. Nektar tak může být skladován po určité časové období bez poškození. Nektar z kokosové palmy se nevyrábí ze stejného druhu palmy, jaká se používá k výrobě palmového oleje.
Sladký nektar od společnosti Big Tree Farms patří k řadě kvalitních ekologických surovin, které jsou 100% přírodní a byly vyrobeny podle norem fair-trade. Jedná se o kokosové palmy (Cocos nucifera), které rostou v diverzním a přirozeném ekosystému mimo oblasti s vyčerpanou půdou. Palmy vyžadují jen malé množství vody. Společnost spolupracuje přímo s pěstiteli a nabízí jim množství programů na udržení přírodního způsobu pěstování palmového cukru i dobrých pracovních podmínek. Výběrem tohoto produktu navíc přispíváte na pomoc eko-farmářům v Indonésii.
Složení: 100% nektar z květů kokosové palmy bio
Nutriční hodnoty | na 100 g |
Energetická hodnota | 1277 kJ / 305,4 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené | 0 g |
Sacharidy | 75,5 g |
z toho cukry | 63.3 g |
Vláknina | 2 g |
Bílkoviny | 1 g |
Sodík | 95.4 mg |
Draslík | 419.4 mg (20,9 %)* |
Fosfor | 38.33 mg (5,4 %)* |
Mangan | 1 mg (50 %)* |
Vápník | 261 mg (32,6%)* |
**přirozeně se vyskytující sodík
*referenční hodnota příjmu
Srovnání s oblíbenými sladidly:
Živiny (mg/100g) |
Cukr z kokos. palmy |
Sirup z agáve |
Med |
Javorový sirup |
Hnědý cukr |
Rafinovaný, bílý cukr |
Dusík (N) |
202 |
NA |
NA |
NA |
10 |
0 |
Fosfor (P) |
79 |
7 |
4 |
2 |
3 |
0 |
Draslík (K) |
1,030 |
1 |
52 |
234 |
65 |
2.5 |
Vápník(Ca) |
8 |
1.5 |
6 |
67 |
24 |
6 |
Hořčík (Mg) |
29 |
1 |
2 |
14 |
7 |
1 |
Sodík (Na) |
45 |
1 |
4 |
9 |
2 |
1 |
Chlor (Cl) |
470 |
NA |
NA |
NA |
16 |
10 |
Síra (S) |
26 |
NA |
NA |
NA |
13 |
2 |
Bor (B) |
0.6 |
NA |
NA |
NA |
0 |
|
Zinek (Zn) |
2 |
0.2 |
0.2 |
4.2 |
.2 |
0.1 |
Hořčík (Mn) |
0.1 |
0.1 |
0.1 |
3.3 |
.2 |
0 |
Železo (Fe) |
2 |
1 |
0.4 |
1.2 |
1.26 |
0.1 |
Měď(Cu) |
0.23 |
0.1 |
0 |
0.1 |
0 |
0 |
Thiamin |
0.41 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
Vitamín C |
23.4 |
0.5 |
0.5 |
0 |
0 |
0 |
Zdroj : Filipínský výzkumný institut pro potravinářství a výživu - srovnání základního obsahu 3 zdrojů jedlého cukru - analyzováno PCA - TAL, 11. září 2000. (MI Secretaria, 2003) v částicích na 1 milion (ppm nebo mg/li), USDA, www.nationaldata.com
Zdravotní účinky výživových prvků v cukru z kokosových palem:
Živiny |
Zdraví prospěšné účinky poskytované těmito živinami |
Fosfor (P) |
hraje důležitou úlohu především při mineralizace a výstavbě kostí, tvoří základní součást buněčných membrán: fosfolipidů |
Draslík (K) |
snižuje vysoký krevní tlak, pomáhá upravovat hladinu cukru v krvi, pomáhá redukovat hladinu cholesterolu a hmotnost |
Vápník (Ca) |
životně důležitý pro silné kosti a zuby a pro růst svalové hmoty |
Hořčík (Mg) |
nezbytný pro látkovou výměnu, nervy a stimulaci mozku (paměť) |
Sodík (Na) |
hraje klíčovou roli ve správném fungování nervů a svalů |
Chlor (Cl) |
upravuje tlak tělesných tekutin |
Síra (S) |
důležitá pro zdravé vlasy, pleť a nehty |
Bor (B) |
nezbytný pro zdravé kosti a funkci kloubů (zvyšuje schopnost těla vstřebávat vápník a hořčík) |
Zinek (Zn) |
Je nazýván živinou inteligence a je nezbytný pro rozvoj mentálních funkcí |
Mangan (Mn) |
má antioxidační účinky a bojuje proti volným radikálům, je důležitý pro správnou funkci trávení a pro stavbu kostí |
Železo (Fe) |
životně důležité pro kvalitu krve, mentální rozvoj a imunitní systém |
Měď (Cu) |
slouží jako koenzym mnoha chemických reakcí v těle, je zapojena do procesu tvroby melaninu v kůži a napomáhá tvorbě červených krvinek a vstřebávání železa |
Použití: vynikající na palačinky, do jogurtu nebo dokonce na pečené tofu, skvělé i na pečení
Objem: 250 ml
Uchovávejte na suchém, chladném a temném místě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.