Kokosový nektar BIO tmavý

Kód: 2087-3-226
Neohodnoceno
299 Kč
skladem u dodavatele
Můžeme doručit do:
26.5.2022

Detailní informace

Detailní popis produktu

Produkt se nekazí ani po expirační době.

Jantarový sladký nektar z kokosové palmy je skvělým tekutým sladidlem, které výborně chutná a přináší skutečné vlastnosti "zdravého sladidla". Má jemnou máslovou karamelovou chuť, podobnou javorovému sirupu. Má nízký glykemický index a vysokou výživovou hodnotu. Kokosový nektar není míchán s cukrem z cukrové řepy ani nejsou přidána žádná další aditiva.Nektar z kokosové palmy má vysoký obsah minerálů a je přírodním zdrojem vitamínů.

Nektar se zahřívá za vakuových podmínek pro snížení bodu varu kapaliny, která se postupně odpařuje a nektar houstne. Tato metoda zachovává přírodní  citrusovou chuť nektaru samotného. Tento nový chuťový profil byl cílem z důvodu prodloužení doby trvanlivosti. Nektar tak může být skladován po určité časové období bez poškození. Nektar z kokosové palmy se nevyrábí ze stejného druhu palmy, jaká se používá k výrobě palmového oleje. 

Sladký nektar od společnosti Big Tree Farms patří k řadě kvalitních ekologických surovin, které jsou 100% přírodní  a byly vyrobeny podle norem fair-trade. Jedná se o kokosové palmy (Cocos nucifera), které rostou v diverzním a přirozeném ekosystému mimo oblasti s vyčerpanou půdou. Palmy vyžadují jen malé množství vody. Společnost spolupracuje přímo s pěstiteli a nabízí jim množství programů na udržení přírodního způsobu pěstování palmového cukru i dobrých pracovních podmínek. Výběrem tohoto produktu navíc přispíváte na pomoc eko-farmářům v Indonésii. 

Složení: 100% nektar z květů kokosové palmy bio 

Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 1277 kJ / 305,4 kcal
Tuky 0 g
z toho nasycené 0 g
Sacharidy 75,5 g
z toho cukry 63.3 g 
Vláknina 2 g
Bílkoviny 1 g
Sodík 95.4 mg
Draslík 419.4 mg (20,9 %)*
Fosfor 38.33 mg (5,4 %)*
Mangan 1 mg (50 %)*
Vápník 261 mg (32,6%)*

**přirozeně se vyskytující sodík

*referenční hodnota příjmu

Srovnání s oblíbenými sladidly:

Živiny (mg/100g)

Cukr z kokos. palmy

Sirup        z agáve

Med

Javorový sirup

Hnědý cukr

Rafinovaný, bílý cukr

Dusík (N)

202

NA

NA

NA

10

0

Fosfor (P)

79

7

4

2

3

0

Draslík (K)

1,030

1

52

234

65

2.5

Vápník(Ca)

8

1.5

6

67

24

6

Hořčík (Mg)

29

1

2

14

7

1

Sodík (Na)

45

1

4

9

2

1

Chlor (Cl)

470

NA

NA

NA

16

10

Síra (S)

26

NA

NA

NA

13

2

Bor (B)

0.6

NA

NA

NA

0

 

Zinek (Zn)

2

0.2

0.2

4.2

.2

0.1

Hořčík (Mn)

0.1

0.1

0.1

3.3

.2

0

Železo (Fe)

2

1

0.4

1.2

1.26

0.1

Měď(Cu)

0.23

0.1

0

0.1

0

0

Thiamin

0.41

0

0

0

0

0

Vitamín C

23.4

0.5

0.5

0

0

0

Zdroj : Filipínský výzkumný institut pro potravinářství a výživu - srovnání základního obsahu 3 zdrojů jedlého cukru - analyzováno PCA - TAL, 11. září 2000. (MI Secretaria, 2003) v částicích na 1 milion (ppm nebo mg/li), USDA, www.nationaldata.com

 

Zdravotní účinky výživových prvků v cukru z kokosových palem:

Živiny

Zdraví prospěšné účinky poskytované těmito živinami

Fosfor (P)

hraje důležitou úlohu především při mineralizace a výstavbě kostí, tvoří základní součást buněčných membrán: fosfolipidů

Draslík  (K)

snižuje vysoký krevní tlak, pomáhá upravovat hladinu cukru v krvi, pomáhá redukovat hladinu cholesterolu a hmotnost

Vápník (Ca)

životně důležitý pro silné kosti a zuby a pro růst svalové hmoty

Hořčík (Mg)

nezbytný pro látkovou výměnu, nervy a stimulaci mozku (paměť)

Sodík (Na)

hraje klíčovou roli ve správném fungování nervů a svalů

Chlor (Cl)

upravuje tlak tělesných tekutin

Síra (S)

důležitá pro zdravé vlasy, pleť a nehty

Bor (B)

nezbytný pro zdravé kosti a funkci kloubů (zvyšuje schopnost těla vstřebávat vápník a hořčík)

Zinek (Zn)

Je nazýván živinou inteligence a je nezbytný pro rozvoj mentálních funkcí

Mangan (Mn)

má antioxidační účinky a bojuje proti volným radikálům, je důležitý pro správnou funkci trávení a pro stavbu kostí

Železo (Fe)

životně důležité pro kvalitu krve, mentální rozvoj a imunitní systém

Měď (Cu)

slouží jako koenzym mnoha chemických reakcí v těle, je zapojena do procesu tvroby melaninu v kůži a napomáhá tvorbě červených krvinek a vstřebávání železa

Použití: vynikající na palačinky, do jogurtu nebo dokonce na pečené tofu, skvělé i na pečení

Objem: 250 ml
 

Uchovávejte na suchém, chladném a temném místě.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení